Sjukvårdsförsäkring

Dela

Visst har vi i stort sett fri sjukvård i Sverige, men tyvärr får man inte alltid vård snabbt nog i det här landet. Du känner säkert till att sjukvårdsköerna är långa och att många patienter kan få vänta i evigheter på vård, även när det handlar om allvarliga sjukdomar som cancer och hjärtproblem. Det här tycker vi på jamforforsakring.nu är skandal, men som tur är finns det faktiskt en försäkring som fixar det här åt dig om du skulle behöva snabb vård: sjukvårdsförsäkringen. En sjukvårdsförsäkring kan minska lidandet för både dig och din familj om du skulle skadas eller drabbas av en sjukdom eftersom den gör att du snabbt får vård. Det har faktiskt hänt att sjukvårdsförsäkringen till och med har räddat liv. Därför anser vi att det här är en försäkring som alla borde ha.

Det här innehåller en sjukvårdsförsäkring

Innehållet och villkoren i olika sjukvårdsförsäkringar kan skilja sig lite åt, men vi ska ändå visa dig vad som normalt brukar ingå i försäkringen.

  • Snabb specialistvård. Om du behöver specialistvård och har en sjukvårdsförsäkring får du vård inom 7 eller 14 dagar beroende på försäkringsbolag. Det är en extremt kort väntetid i sammanhanget. Om du inte har en sjukvårdsförsäkring kan det ta flera månader eller över ett år innan du får vård.
  • Kort väntetid för operation. Om du behöver opereras behöver du aldrig vänta i mer än 14 – 21 dagar beroende på sjukvårdsförsäkring, vilket också är en mycket kort väntetid. Det finns de som får vänta i över ett halvår på att opereras.
  • Ersättning för sjukresor och sjukhusvistelse. Försäkringsbolaget ersätter alla dina kostnader för resor till och från sjukhuset samt kostnaden för sjukhusets logi som du annars måste betala för om du stannar på sjukhuset under flera nätter.
  • Ersättning för Rehabilitering. Eftervård och rehabilitering hos till exempel sjukgymnast, naprapat, kiropraktor eller psykolog täcks också av sjukförsäkringen.