Villaförsäkring

Dela

Varför ska man ha en villaförsäkring?

En villaförsäkring är ett måste för alla som har en villa. Det finns ingen bank som ger dig ett villalån om du inte har en villa försäkring eftersom banken har ditt hus som säkerhet för lånet. Så om du ska köpa en villa bör du genast se dig runt efter en bra villaförsäkring.

Det finns de som bor i lägenhet och som planerar att flytta till en villa som tror att hemförsäkringen även kommer att gälla för villan, men så är det inte. En hemförsäkring gäller bara för de prylar och annat lösöre som finns i villan. Om du får inbrott eller om villan drabbas av översvämning ersätter hemförsäkringen dina möbler, dina kläder, din hemelektronik och så vidare, men den ger ingen som helst ersättning för skador på själva villan.

Vad ingår i en villaförsäkring?

En villa försäkring ger din villa, din trädgård och dina byggnader på tomten ett ekonomsikt skydd. Om till exempel din dörr skadas under ett inbrott, om ditt golv förstörs på grund av ett vattenläckage eller om ditt hus brinner upp får du ersättning om du har en villaförsäkring. Du får även ersättning om naturkatastrofer som storm och översvämningar drabbar dina byggnader eller din tomt och om din villa drabbas av skadedjur som husbock och svampangrepp.

När man ska teckna en villaförsäkring är det vanligast att man tecknar en villahemförsäkring istället för en separat villaförsäkring och en separat hemförsäkring. I en villahemförsäkring ingår nämligen båda försäkringarna. Oavsett vilken villa försäkring du ska teckna är det bäst att först jämföra försäkringar på nätet så att du får den försäkring du vill ha och så att du inte riskerar att betala för mycket.

Teckna villaförsäkring hos Moderna Försäkringar

.

Ett omdöme till Villaförsäkring

  1. BO Wahlberg skriver:

    Villaförsäkring? På ett 105 års gammalt ålderdomshem med 14 rum och en boyta på 450 kvadratmeter. Vad klan man tänka att premien blir då?
    Mvh Bo Wahlberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *