Husvagnsförsäkring

Dela

Eftersom en husvagn inte är ett motordrivet fordon behöver du inte har en trafikförsäkring för din husvagn, eller snarare: det finns ingen trafikförsäkring för husvagn. Däremot är det viktigt att du försäkrar din husvagn ändå eftersom du annars inte får någon som helst ersättning om det skulle hända något med den. Precis som med bilar och motorcyklar kan du antingen teckna en halvförsäkring eller en helförsäkring.

Halvförsäkring för husvagn

Skyddet i en halvförsäkring för husvagn liknar bilens halvförsäkring. Husvagnsförsäkringen ger ett ekonomiskt skydd för brand, stöld, glasskador och ett rättsskydd. Det här innebär att du får ersättning om din husvagn börjar brinna (till exempel på grund av en explosion eller ett blixtnedslag), om någon stjäl din husvagn eller något som finns i den eller om någon glasruta av någon anledning krossas eller spricker. Om du skulle hamna i en tvist får du också hjälp av försäkringbolaget.

Helförsäkring för husvagn

Allt som ingår i halvförsäkringen ingår i även husvagnens helförsäkring, men helförsäkringen har även ett skydd mot skadegörelse och vagnskador. Det innebär att du får ersättning om några huliganer skadar eller demolerar din husvagn eller om du kvaddar din husvagn. Det spelar i stort sett ingen roll hur vagnskadorna uppstår, även om du har otur och själv skadar din husvagn får du ersättning, men du får naturligtvis ingen ersättning om du härsknar till och uppsåtligen skadar din husvagn.