Fritidshusförsäkring

Dela

Om du har en sommarstuga behöver du skaffa en fritidshusförsäkring om du vill skydda ditt fritidshus och de saker som finns i huset, annars står du utan ersättning om något skulle hända. Din vanliga hemförsäkring eller villaförsäkring täcker nämligen inte sådant här.

Det här ingår i en fritidshusförsäkring

Här på jamforforsakring.nu ska du nu få veta vad en fritidshusförsäkring täcker, men tänk på att fritidshusförsäkringarna kan skilja sig lite åt mellan olika försäkringsbolag, och det är därför som det är så viktigt att du alltid jämför försäkringar innan du bestämmer dig.

Skydd för ditt fritidshus, ditt lösöre och din tomt

En fritidshusförsäkring skyddar själva fritidshuset och alla andra byggnader du har på tomten, samt tomten och ditt lösöre. Den gäller för stöld, skadegörelse och brand, samt för naturkatastrofer som storm och översvämningar. Observera att fritidshusförsäkringen inte gäller för de bilar, båtar och motorcyklar som finns på din mark.

Ersättning vid hyresförlust

Om du hyr ut ditt fritidshus och det drabbas av inbrott, skadegörelse, brand eller naturkatastrof som gör att du inte kan hyra ut ditt hus längre får du ersättning för bortfall av hyra upp till ett visst belopp. Vissa försäkringbolag har ett maxbelopp på 30 000 kr.

Rättskydd och ansvarsskydd

Om du hamnar i en tvist som rör fastigheten får du hjälp med rättegångskostnader och ombudskostnader. Även om någon kräver dig på skadestånd, till exempel för att ett träd på din fritidstomt faller över din grannes bil, får du hjälp av försäkringsbolaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *