Allriskförsäkring

Dela

En allriskförsäkring kan vara guld värd när oturen är framme eller om du klantar till det. Allriskförsäkringen ger nämligen ersättning för oförväntade och plötsliga händelser då ingen annan försäkring gäller. Det handlar ofta om självförvållade skador, till exempel om du spiller ut en hel kopp kaffe över din laptop, tappar din kära iPhone i marken eller tappar Tv:n i golvet när du ska flytta på den, och det är därför som allriskförsäkringen även brukar kallas för drulleförsäkring.

Teckna en allriskförsäkring

Om du vill teckna en allriskförsäkring måste du göra det i samband med en annan försäkring, därför brukar allriskförsäkringen räknas som en tilläggsförsäkring. Det vanligaste är att man lägger till en drulleförsäkring i samband med en:

  • Hemförsäkring. Om du lägger till en allriskförsäkring på din hemförsäkring gäller den för skador på ditt lösöre, det vill säga för skador på prylar som hemelektronik, köksmaskiner och vitvaror samt möbler och annan inredning.
  • Villaförsäkring. Om du väljer att skaffa en allriskförsäkring för din villa gäller den för skador på själva villan, både på utsidan och på insidan, vilket den vanliga drulleförsäkringen inte gör.  Om du till exempel spiller målarfärg över hela golvet som inte går att få bort får du ersättning om du har en allriskförsäkring för villa.
  • Produktförsäkring. Du kan även teckna en allriskförsäkring i samband med ett produktköp. Om du till exempel köper en laptop kan du lägga till en drulleförsäkring som skyddar din dator mot alla slags olyckor, till exempel mot kaffekatastrofer och tappad dator.  Vi på jamforforsakring.nu anser emellertid att det är bättre att teckna en allriskförsäkring i samband med hemförsäkringen istället för att lägga till en massa allriskförsäkringar för varje produktinköp man gör. Det blir alldeles för dyrt i längden även om självrisken kanske är lite lägre.