Billigare hemförsäkring

Dela

Här ska vi på jamforforsakring.nu visa dig hur du med några enkla medel kan få en billigare hemförsäkring och villaförsäkring.

Installera ett villalarm

De flesta försäkringsbolag kan de dig en lägre försäkringspremie om du installerar ett godkänt villalarm i ditt hem. Det bästa är att skaffa ett kombinerat inbrotts- och brandlarm för det gör både dig och ditt försäkringsbolag tryggare. Brandlarmet ska vara certifierat av Svensk Brand & Säkerhetscertifiering (SBSC) eller en annan godkänd branschorganisation. Dessa larm ska också installeras av en fackman och vara kopplad till en larmcentral.

Skaffa säkra lås

Vare sig du bor i en lägenhet eller i en villa brukar du få en billigare hemförsäkring om du använder dig av tvåstegslås eller säkerhetslås som är godkända av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF). Ett tvåstegslås är ett lås som inte går att låsa upp utan en nyckel från insidan när dörren är låst från utsidan och ett säkerhetslås är det där berömda extralåset som man alltid måste låsa och låsa upp med en nyckel.

Samla dina försäkringar

Försäkringsbolagen brukar ge en rabatt på samtliga försäkringar om du tecknar flera försäkringar hos dem, till exempel en hemförsäkring/villahemförsäkring och en bilförsäkring samtidigt. Om du har många försäkringar kan det göra stor skillnad för din plånbok. Hos till exempel Moderna Försäkringar kan du få upp till 20 % i rabatt om du samlar dina försäkringar hos dem.

Jämför försäkringar

Sist men inte minst bör du alltid jämföra försäkringar innan du slår till, det kan du spara hundratals eller tusentals kronor på varje år. Du bör först och främst jämföra priserna men också titta på vad försäkringen verkligen täcker, kolla hur hög självrisken är och hur villkoren för att få ut ersättning ser ut.